Αρχείο

1 Δεκεμβρίου 2012

Όλοι αύριο στου Μακρυγιάννη

Τιμούμε την ιστορία και τους νεκρούς της Παράταξης!

Η πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τους νεκρούς της μάχης των Αθηνών. Για εκείνους που στάθηκαν απέναντι από τις κόκκινες ορδές και κράτησαν ελεύθερη την Αθήνα και κατ' επέκταση όλη την Ελλάδα.
Στις δύσκολες ημέρες των Δεκεμβριανών του '44, βρέθηκαν οι λίγοι άνδρες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και οι άνδρες του Γρίβα στο Θησείο για να αντιμετωπίσουν την...


κομμουνιστική ανταρσία. Για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και την ουσιαστική Δημοκρατία. Για να μην πέσει η Ελλάδα στα χέρια εκείνων που μιλούσαν για ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη και ήθελαν να φέρουν τον κομμουνιστικό "παράδεισο", που είδαμε την κατάληξή του στις γειτονικές μας χώρες. Είπαν το δικό τους, το ελληνικό "No Pasaran". Τους αγωνιστές εκείνους τιμούμε αύριο στο ετήσιο μνημόσυνο στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Όχι τους άκαπνους, που "πάτησαν" πάνω στη θυσία τους, την εκμεταλλεύτηκαν και πουλώντας εθνικοφροσύνη κέρδισαν οικονομικά και πολιτικά. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του τότε Διοικητή του Συντάγματος, Γεωργίου Σαμουήλ, συνειδητοποιεί τον ηρωισμό των ανδρών αυτών, αλλά και το μίσος της απέναντι πλευράς.
Γι' αυτό, ως ύστατη πράξη τιμής και μνήμης θα είμαστε αύριο το πρωί (9.30) εκεί. Τα ΔΕΞΙΑ ΝΕΑ θα σας μεταφέρουν το κλίμα που θα επικρατήσει, ενώ θα εστιάσουν σε παρουσίες και απουσίες κομμάτων και προσώπων της Παράταξης.