Αρχείο

4 Δεκεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Ελάφρυνση για εισοδήματα έως 25.000


Πηγή: naftemporiki.gr

Για εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων έως 25.000 ευρώ θα υπάρξει ελάφρυνση δήλωσε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε για φόρο 45% για εισόδημα πάνω από αυτό το ποσό. Είμαι με τη μεσαία τάξη, όχι εναντίον της, σημείωσε από το βήμα του ετήσιου συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για...


καινοτομία, μίλησε για επίδομα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ αναφερόμενος στο ΦΠΑ στην εστίαση, είπε πως «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να το κατεβάσουμε».
Γενικότερα, σημείωσε πως οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους γίνεται η συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση είναι: 1. Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, 2. απλούστερο φορολογικό σύστημα, 3. εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και 4. άμεσες και σκληρές ποινές στους φοροφυγάδες.
Όπως ανέφερε, η πρόταση της κυβέρνησης, μετά από διάλογο, θα είναι έτοιμη το επόμενο διάστημα.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος είναι να πληρώνουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν και να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις.