Αρχείο

29 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Γεροντόπουλου για την ίδρυση σχολής στον Έβρο

Με αφορμή την ανακοίνωση των υπουργών Παιδείας και Τουρισμού για την ίδρυση Διεθνούς Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management, ο βουλευτής της ΝΔ, Άκης Γεροντόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στους παραπάνω υπουργούς για την ίδρυση της σχολής στον Έβρο. Αναλυτικά, ο κ. Γεροντόπουλος αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του:
"Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθήσαμε από τους υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού την ανακοίνωση της ίδρυσης Διεθνούς Ανώτερης...


Σχολής Ξενοδοχειακού Management, με στόχο ένα νέο πλαίσιο εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό.
Ο σκοπός της σχολής αυτής είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση, σε Έλληνες και ξένους σπουδαστές, που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες. Οι σπουδές θα παρέχονται στην Ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να προσελκύσουν σπουδαστές από την ευρύτερη ευρω-μεσογειακή περιοχή, αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, με οικονομική συμμετοχή των σπουδαστών αυτών. Στους αποφοίτους της σχολής θα δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω φοίτησης στις αντίστοιχες σχολές των ΑΕΙ της χώρας.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η πόλη η οποία θα επιλεγεί ως έδρα αυτής της πραγματικά σύγχρονης και χρήσιμης σχολής, θα είναι καλό να βρίσκεται στη Β. Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Βορειοανατολική Ελλάδα, για να είναι δίπλα στις χώρες των Βαλκανίων και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, αλλά και να έχει τουριστικές υποδομές για να μπορέσει πρακτικά να λειτουργήσει.
Η Αλεξανδρούπολη (όπως και όλος ο Ν. Έβρου) έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και προτείνουμε να επιλεγεί αυτή ως έδρα της νέας τουριστικής σχολής. Η γεωστρατηγική της θέση είναι μοναδική, έχει αναπτυγμένες τουριστικές μονάδες, αεροδρόμιο και λιμάνι. Μπορεί η σχολή αυτή με έδρα την Αλεξανδρούπολη να αποτελέσει πόλο έλξης ξένων φοιτητών, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι εάν γινόταν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, λόγω κυρίως των αποστάσεων.
Φυσικά τα οφέλη για την ακριτική Θράκη που θα έφερνε αυτή η εγκατάσταση της έδρας στην Αλεξανδρούπολη, θα σήμαινε ανάκαμψη της οικονομίας, νέες θέσεις εργασίας, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα, προοπτικές επενδύσεων, άνοιγμα στις διπλανές αγορές, βελτίωση των τουριστικών υποδομών της περιοχής.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :
Πώς αντιμετωπίζουν το αίτημα για εγκαθίδρυση της νέας Σχολής στον ακριτικό Έβρο;
Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Γεροντόπουλος"