Αρχείο

27 Νοεμβρίου 2012

«ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»


Πηγή: newsnow.gr

«Τώρα έχουμε τα μέσα και το χρόνο που χρειαζόμαστε, για να γυρίσουμε το παιχνίδι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup). Στο πλαίσιο ομιλίας του στο 7ο RED Business Forum, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά να βάλει τέλος στην κρίση και «με...


αποφασιστικό βηματισμό να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης».
Όπως σημείωσε, οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup απαντούν στο πιο κρίσιμο ερώτημα, που πλανάται τα τελευταία τρία χρόνια στην παγκόσμια οικονομία. Απαντούν στο έλλειμμα εμπιστοσύνης με τρόπο αποφασιστικό, με τρόπο οριστικό: «Η Ευρώπη αποφάσισε χθες να μείνει ενωμένη» είπε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε επίσης τα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας «να δώσουν από κοινού τον αγώνα, που θα θωρακίσει το κοινό μας νόμισμα και θα αποδείξει σε όλο τον κόσμο, ότι δεν υπάρχει αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα, όταν υπάρχει πολιτική βούληση». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα έκανε αυτό που της αναλογούσε»: Οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, οι δύσκολες αποφάσεις που κληθήκαμε να λάβουμε, η επιμονή μας στο δύσκολο δρόμο της ευθύνης, ξανάδωσαν στην πατρίδα μας τη χαμένη αξιοπιστία της.

Τώρα, επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, «έχουμε τα μέσα και το χρόνο που χρειαζόμαστε, για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Και μαζί με την Ελλάδα θα κερδίσει η Ευρώπη. Γιατί ποτέ ξανά κανείς δεν θα αμφισβητήσει τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας, να οικοδομήσουμε από κοινού τη νέα μεγάλη μας χώρα, την Ευρώπη».