Αρχείο

15 Νοεμβρίου 2012

Το νέο εργασιακό θα ωφελήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, υποστήριξε ο Γ.Βρούτσης


Πηγή: tanea.gr

Η απλούστευση της νομοθεσίας στο εργασιακό, θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.
Υπεραμυνόμενος των αλλαγών στο Ασφαλιστικό είπε ότι με αυτές «θα αποτραπούν στρεβλώσεις του παρελθόντος».
Για το βασικό μισθό είπε ότι η σταθεροποίησή...


του αποτελεί δείκτη ασφαλείας για τον εργαζόμενο, χαρακτήρισε δε άδικη και αναποτελεσματική τη διάκριση που υπάρχει για τις αμοιβές των νέων κάτω των 25 ετών, θέμα που όπως είπε έθεσε επανειλημμένα στην τρόικα.
Ο κ. Βρούτσης αναγνώρισε ότι «τα μέτρα ήταν δύσκολα και επώδυνα για τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει κάνει πολλές θυσίες», ενώ χαρακτήρισε τον κοινωνικό διάλογο, «ισχυρό ευρωπαϊκό θεσμό που αποτελεί κεκτημένο».
«Η ελληνική πλευρά έκανε σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τη χώρα» επανέλαβε ο κ. Βρούτσης.
Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε την Τρίτη τα μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση, για την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση.
«Μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τόσο στα εργασιακά όσο και την κοινωνική ασφάλιση είναι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης που θα υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα προκειμένου να επιφέρουμε αλλαγές προς το καλύτερο, στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.
Για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις υποστήριξε, ότι «η απλούστευση της νομοθεσίας για το εργασιακό δίκαιο, θα συνεισφέρει θετικά αποτελέσματα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους», ενώ έκανε ειδική αναφορά «στην άρση των διοικητικών βαρών για την αγορά εργασίας, με τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας και τις εργοδοτικές εισφορές».
Όσον αφορά τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι με τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό, θα αποτραπούν στρεβλώσεις στο σύστημα, που έως τώρα δημιουργούσαν προβλήματα».
Αναφερόμενος στο θέμα του βασικού μισθού τόνισε ότι η «η σταθεροποίηση του δείκτη του βασικού μισθού, αποτελεί δείκτη ασφαλείας για τον Έλληνα εργαζόμενο», ενώ χαρακτήρισε «άδικη» και «αναποτελεσματική» τη διάκριση που υπάρχει στις αμοιβές των νέων κάτω των 25 ετών» θέμα που, όπως είπε, έθεσε επανειλημμένα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.