Αρχείο

26 Νοεμβρίου 2012

Κοινή δήλωση βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. για την συνέντευξη του Α/ΓΕΝ

Σε κοινή δήλωσή τους για την συνέντευξη του Αρχηγού ΓΕΝ, Κοσμά Χρηστίδη, στην εφημερίδα Real News, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Νταβρής και Μπάμπης Παπασπύρου, αναφέρουν:
"Κύριοι της κυβέρνησης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και προστατέψτε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το θέμα της λειτουργίας και τα προβλήματα...


των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) δεν προσφέρονται για μικροπολιτικά παιχνίδια και χρήζουν ιδιαίτερης σοβαρότητας και λεπτών χειρισμών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με παρεμβάσεις όσο και με σχετικές ερωτήσεις, το θέμα της απαξίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) και των απίστευτων περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των. Έχουμε επίσης τονίσει εμφατικά ότι, είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει τι Ένοπλες Δυνάμεις προτίθεται να διατηρήσει.
Έχουμε ζητήσει τόσο από τον κ. Πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό της Εθνικής Άμυνας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να αντιληφθεί το που οδηγούν “μάλλον συνειδητά” τις Ε.Δ και την Εθνική Άμυνα της χώρας, μετά τις πρόσφατες περικοπές και μεθοδεύσεις.
κ. Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, σας καλούμε για άλλη μια φορά να αναγνώσετε με προσοχή όλες μας τις δηλώσεις και το συντομότερο δυνατό να συγκαλέσετε την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση προκειμένου να εξευρεθεί ρεαλιστική λύση.
Χρήματα υπάρχουν αρκεί να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση να τα εισπράξετε από τους έχοντες και κατέχοντες. Διαφορετικά η κοινωνία θα τιναχθεί στον αέρα, θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και η Αμυντική ικανότητα θα μηδενισθεί".