Αρχείο

30 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Κουίκ με τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων


Τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων, επισκέφθηκε το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, λίγο πριν ξεκινήσουν τη μηχανοκίνητη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας μαζί με συναδέλφους τους από άλλους ΟΤΑ του Λεκανοπεδίου.
Τον συνόδευαν ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Χρήστος Λύτρας και ο Υπεύθυνος...


Κινητοποίησης του Οργανωτικού Γιώργος Ιωαννίδης.
Ο Τέρενς Κουίκ αφού πρώτα ενημερώθηκε στα γραφεία του Συλλόγου των Εργαζομένων για όλα τα ζητήματα που έχουν κατεβάσει στους δρόμους τους υπαλλήλους του Δήμου, τόσο από τις Κεντρικές Υπηρεσίες όσο και από τους Οργανισμούς του, μίλησε στην είσοδο του κτιρίου της οδού Λιοσίων στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η διαθεσιμότητα που επαγγέλλεται η συγκυβέρνηση Σαμαρά, είναι το τυράκι στη φάκα. Στην ουσία σημαίνει το κατώφλι προς την απόλυση. Σήμερα είναι οι υπάλληλοι Δ.Ε. Αύριο θα είναι οι αορίστου χρόνου.
Το σχέδιο είναι πολύ καλά μεθοδευμένο εκ μέρους της Τρόικας και των εδώ υπηρετών της. Προσπαθούν πανελλαδικά να απαξιώσουν τον πυρήνα της λειτουργίας του κράτους, τους ΟΤΑ, οδηγώντας τα πράγματα σε σαλαμοποίηση των υπηρεσιών τους, ώστε απέναντι στους ανήμπορους Δήμους να έρθουν ως αρπαχτικά οι εταιρείες εκείνες που ζητούν τα φιλέτα, με προεξάρχοντα αρχιτέκτονα των Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της γερμανικής Κομαντατούρ στην Ελλάδα και τον κάθε όμοιό του.
Σημειώνω ότι η διαθεσιμότητα-απολύσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ γίνεται την ώρα όπου οι Δήμοι προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσω της σκανδαλώδους διαδικασίας των Μ.Κ.Ο., με πεντάμηνες συμβάσεις και με μισθούς Πακιστάν. Έχω, μάλιστα, καταγγελίες στα χέρια μου ότι προσκυνημένοι στη μνημονιακή κυβέρνηση Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, αποσπούν στα γραφεία τους πενταμηνίτες των Μ.Κ.Ο. οι οποίοι πρέπει αποκλειστικά και μόνο να απασχολούνται σε δουλείες εκτός γραφείων, για το περιβάλλον, το πράσινο κλπ.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούν να αποδεχθούν πρακτικές όπου σταδιακά 30.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία, όταν μάλιστα (όπως για παράδειγμα στην Καστοριά ή εδώ στην Αθήνα) λείπουν δεκάδες υπάλληλοι, κυρίως εργατοτεχνίτες, αλλά και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στην εποχή που τρέχει η τεχνολογία και οι Δήμοι χρειάζονται αναβάθμιση.
Υπενθυμίζω ακόμα, αυτό που αποκάλυψα εδώ και καιρό, ότι καιροφυλακτεί η Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία Arvato government services, που δρα σε όλο τον πλανήτη και σπεύδει ως εισπρακτική εταιρεία να προσφέρει τις «υπηρεσίες» της σε πτωχευμένους Δήμους.
Όπως πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας Δημότης, η ιστορία της απαξίωσης στους ΟΤΑ, στους οποίους συνέχεια προστίθενται αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους οικονομικούς πόρους, τον αφορά άμεσα σε σχέση με το επίπεδο και την ποιότητα της καθημερινής του ζωής.
Τον αφορά και ως προς τον οικογενειακό του προϋπολογισμό. Διότι με την απολυταρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Δήμοι παύουν να έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Κράτους και εκβιάζονται να αυξήσουν κατακόρυφα όλα τα Δημοτικά τους Τέλη».