Αρχείο

16 Νοεμβρίου 2012

Μήνυση κατά του ΕΣΡ κατέθεσε ο Β. Καπερνάρος

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και τεσσάρων μελών του, καθώς "παραλείπουν να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για την διασφάλιση της πολιτικής και πολιτιστικής πολυμέρειας και πολυφωνίας στην κρατική τηλεόραση". Όπως αναφέρει ο κ. Καπερνάρος "τα πολιτικά κόμματα που έχουν μικρότερη κοινοβουλευτική...


εκπροσώπηση, είναι πλήρως αποκλεισμένα από κάθε προβολή τους στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς - τηλεοπτικούς σταθμούς, ιδίως δε στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση.
Το ΕΣΡ παγιώνοντας, προφανώς, την εξάρτησή του από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα και την εκτελεστική εξουσία, κυρίως δε, από τον υπουργό Τύπου και τις στρατηγικές του, παραβιάζει το καθήκον του να επιδράσει στην πραγματοποίηση της ραδιοτηλεοπτικής επικοινωνίας και του ελεύθερου σχηματισμού γνώμης στη σφαίρα της κοινωνίας και του κράτους. Κυρίως δε, με την δόλια παράλειψή του να προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια, προκειμένου να διαπιστώσει ότι οι απόψεις και οι δραστηριότητές τόσο οι δικές μου, όσο και των λοιπών βουλευτών του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του, δεν προβλήθηκαν ανάλογα από τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης".