Αρχείο

27 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις Καμμένου με ΟΣΥΠΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, των 39 κρατικών αεροδρομίων τα οποία εποπτεύει, διαχειρίζεται και λειτουργεί η ΥΠΑ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Π.Α. Βασίλης Αλεβιζόπουλος, η απόφαση της...


κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα οδηγήσει στην παύση της λειτουργίας 22 εξ αυτών, προκαλώντας προβλήματα στην εναέρια διασύνδεση των ακριτικών και των νησιωτικών περιοχών της χώρας.
Παράλληλα στο υπόμνημα που παρέδωσε το προεδρείο της Ο.Σ.Υ.Π.Α. στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προτείνεται τα κρατικά αεροδρόμια να παραμείνουν στον ιστό της Υ.Π.Α. ώστε «να εξυπηρετούνται οι πραγματικοί σκοποί ανάπτυξης, προσφοράς στην εθνική οικονομία και την κοινωνία».
Ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε τις επισημάνσεις της Ο.Σ.Υ.Π.Α. και τόνισε ότι με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας της χώρας, πρόσθεσε επίσης ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αγωνισθούν με κάθε μέσο για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς.


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Συναντηθήκαμε με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ. Πρέπει ο ελληνικός λαός να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για διαθεσιμότητες εκτελώντας εντολές της τρόικας, την ίδια στιγμή οι κομματάρχες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης διορίζουν 15.000 άτομα μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Την ίδια στιγμή που ο κ. Φούχτελ μιλάει για εξυγίανση στους δήμους, το ίδιο βράδυ της σύλληψης των εργαζομένων που αντιστάθηκαν στην επίσκεψη του και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, συνέτρωγε με τον επιχειρηματία στον οποίο έχει υποσχεθεί να δώσει τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Κάνουν στην Ελλάδα μπίζνες σε βάρος του ελληνικού λαού. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους.
Θα είμαστε αύριο συμπαραστάτες στη δίκη των εργαζόμενων. Το μόνο που έκαναν ήταν να αντισταθούν στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Στην ουσιαστική παραχώρηση της εργασίας στις εταιρίες των  συνεταίρων των πολιτικών, των Ελλήνων και των Γερμανών που έρχονται εδώ για να καταλύσουν το Σύνταγμα.
Και βεβαίως θα είμαστε δίπλα στις οικογένειες οι οποίες διώχνονται από τις δουλειές τους για να αντικατασταθούν από τα παιδιά των κομματαρχών των Μ.Κ.Ο των συγκυβερνώντων. Θα είμαστε στο πεζοδρόμιο».
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα συναντήσαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  προκειμένου να τον ενημερώσουμε τόσο για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει πλέον σε μια κατηγορία εργαζομένων που αντιμετωπίζει το φάσμα της απόλυσης, αλλά και του ξεπουλήματος βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να υπάρχει η συμπαράσταση που πρέπει, διότι είναι κατανοητό ότι τα μεγάλα επιχειρηματικά εργολαβικά συμφέροντα έχουν πέσει πάνω μας, αλλά και γενικότερα το όλο το πολιτικό σύστημα διότι είμαστε ένας κλάδος που αντιστέκεται στις επιδιώξεις τους.
Εμείς λέμε ότι θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους ώστε να μην υπάρξει καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα.
Θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους να μην περάσουν τα σχέδια αυτών που μας βρίζουν καθημερινά από τα κανάλια με στόχο να πάρουν τη διαχείριση των απορριμμάτων με όσους τρόπους και αν χρησιμοποιούν.
Και βέβαια, είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τέλους να βρισκόμαστε στο πεζοδρόμιο, ότι και να κάνουν, είτε με διώξεις, είτε με καταστολή, είτε με τρομοκρατία, είμαστε αποφασισμένοι να τους παλέψουμε και αυτό θα το κάνουμε, αρκεί να έχουμε μαζί μας και αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αγωνίζονται εναντίον του μνημονίου».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Νότης Μαριάς, ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών Γιάννης Κουράκος και ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Καπερνάρος.