Αρχείο

21 Νοεμβρίου 2012

Μεταφορά υπαλλήλων των ΟΤΑ στα ΚΕΠ ζητά ο Ν. Κακλαμάνης

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ζητά την μεταφορά των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων των ΟΤΑ Α' βαθμού σε κενές θέσεις των ΚΕΠ. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης του κ. Κακλαμάνη είναι το εξής:
"Κύριε Υπουργέ,
Tο πρόβλημα που προέκυψε στους...


Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού (Δήμους), σχετικά με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μη ξεκάθαρη πολιτική της Κυβέρνησης, παρά το τελευταίο δελτίο Τύπου του Υπουργείου σας.
Σύμφωνα με εκτίμηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οι προς διαθεσιμότητα εργαζόμενοι των ΟΤΑ είναι περίπου 1.500 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έχουν πολλές ελλείψεις. Εκτιμώ ότι το πρόβλημα θα λυνόταν άμεσα με μετακίνηση αυτών των εργαζομένων σε κενές θέσεις των ΚΕΠ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
-Πόσες είναι τελικά οι κενές θέσεις στα ΚΕΠ όλων των Δήμων;
-Πόσοι είναι συνολικά οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι των Ο.Τ.Α Α’ βαθμού;
-Σκέπτεται η Κυβέρνηση την προτεινόμενη ουσιαστικά λύση με μετακίνηση των υπό διαθεσιμότητα εργαζομένων από τους Δήμους σε κενές οργανικές θέσεις των ΚΕΠ;"