Αρχείο

22 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Γ. Κοντογιάννη κατά του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χ. Καφύρα

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κοντογιάννης, στρέφεται κατά του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπου Ηλείας. Αναλυτικά, ο κ. Κοντογιάννης αναφέρει στη δήλωσή του:
"Από το 2004 που εξελέγην βουλευτής έως σήμερα ήμουν υπέρμαχος του λεγομένου «θεσμικού μετώπου» και αγωνίστηκα για την καθιέρωσή του, πολλές φορές ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση και με το ίδιο το κόμμα μου και συναδέλφους μου βουλευτές της ΝΔ που...


θεωρούσαν ότι με ορισμένα από τα πρόσωπα της τότε Νομαρχίας και νυν Αντιπεριφέρειας δεν μπορεί να υπάρξει συστράτευση γιατί αυτά τα πρόσωπα ευθύνονται για την κατρακύλα και το χάλι της Ηλείας.
Επέμενα στην άποψη του θεσμικού μετώπου γιατί πάντα πίστευα και πιστεύω ότι στα δύσκολα πρέπει να αφήνουμε στην άκρη κομματικές και προσωπικές αντιπαλότητες και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας.
Κινούμενος σε αυτή τη λογική δέχθηκα με ικανοποίηση την πρόταση να συναντηθούμε με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για να συζητήσουμε μαζί τους τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και να τους εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σενάρια που κάνουν λόγο για τερματισμό του κλειστού αυτοκινητόδρομου στην Πάτρα.
Σήμερα (Τετάρτη) ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας είχε κλείσει συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
Την προηγούμενη Δευτέρα στις 6.28 μ.μ. ο κ. Καφύρας, ο οποίος είχε αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει τις συναντήσεις, μου τηλεφώνησε και με ενημέρωσε ότι την Τετάρτη (σήμερα) το μεσημέρι στις 12.00 θα γίνει η συνάντηση με τον κ. Κουβέλη στα γραφεία του κόμματός του Αγίου Κωνσταντίνου 40 και ότι κάνει προσπάθεια να κλείσει συνάντηση και με τον κ. Βενιζέλο για την οποία θα με ενημερώσει εγκαίρως.
Σήμερα το πρωί τηλεφώνησα στον κ. Καφύρα για να μάθω τελικά τι έγινε με την συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο η οποία εκκρεμούσε. Στις αλλεπάλληλες κλήσεις μου ΠΟΤΕ δεν απάντησε στο τηλέφωνο. Επειδή τα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης Ηλείας ήταν κατειλημμένα από απεργούς και κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, η ιδιαίτερα  μου κ. Βιργινία Σχίζα κατάφερε και βρήκε στο κινητό της την ιδιαιτέρα του κ. Καφύρα κυρία Σίσσυ Νικολάου η οποία όμως την ενημέρωσε (ήταν πλέον 11.10 π.μ.) ότι οι συναντήσεις είχαν ήδη γίνει, χωρίς να την ενημερώσει καν ότι επίκειται και συνάντηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στις 12.30 μμ, γεγονός που κι εγώ  αγνοούσα παντελώς.
Ήταν προφανές ότι ο κ. Καφύρας έκανε επιλεκτική πρόσκληση για συμμετοχή στις συναντήσεις και το θεσμικό μέτωπο που επιχειρούσε να ανασυστήσει μόνο μέτωπο δεν ήταν, αφού σε αυτό προσκαλούσε κατά το δοκούν.
Είναι προφανές ότι ο κ. Καφύρας δεν έχει καταλάβει ότι στις κρίσιμες ώρες για τον τόπο μας χρειάζεται συστράτευση όλων. Και φυσικά είναι εμφανές ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ρόλος του ως επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Ηλείας είναι να ενώνει και όχι να διχάζει τις πολιτικές δυνάμεις της Ηλείας, ιδιαίτερα όταν ο τόπος μας αντιμετωπίζει τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα. Δεν έχει ή δεν μπορεί να κατανοήσει ότι στη θέση που τον τοποθέτησε ο λαός της Ηλείας με την ψήφο του οφείλει να υπακούει στη συνείδησή του και μόνο και όχι σε επιθυμίες αλλοτρίων συμφερόντων που αποτελούν τροχοπέδη για την σωτηρία της περιοχής μας.
Ο άνθρωπος που επί της θητείας του η Ηλεία καταστράφηκε επιλέγει τώρα με ποιους θα συνδιαλλαγεί και ποιούς θα καλέσει στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, λες και πρόκειται για προσωπικές συναντήσεις για... καφεδάκι και όχι για συναντήσεις που και η τελευταία φωνή είναι απαραίτητη για την ενδυνάμωση του θεσμικού μετώπου.
Είναι κρίμα για την Ηλεία στις κρίσιμες αυτές ώρες να έχει στην καθοριστική θέση του Αντιπεριφερειάρχη πρόσωπο κατώτερο των περιστάσεων.
Προσωπικά θα συνεχίσω να μάχομαι για να έλθει η Ολυμπία Οδός στην Ηλεία, όχι γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολυμπία, αλλά γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ηλεία χωρίς την Ολυμπία Οδό.
Επαναλαμβάνω δε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω αλλαγή της σύμβασης αν δεν περιλαμβάνει και κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στην Ηλεία".