Αρχείο

29 Νοεμβρίου 2012

Κοινή ανακοίνωση των διαγραμμένων από τη ΝΔ Κασαπίδη - Σταυρογιάννη

Με κοινή τους ανακοίνωση οι πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Σταυρογιάννης εξήγησαν τους λόγους της απουσίας τους από την σημερινή ψηφοφορία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Αναλυτικά, οι δύο βουλευτές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:
"Αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υπαγωγή της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης, γιατί αν και είμαστε...


σύμφωνοι επί της αρχής, διαφωνούμε με το συνολικό σκεπτικό της πρότασης και την προσπάθεια να συμπεριληφθούν πολιτικά ζητήματα που δε συνάδουν με τις ευθύνες που πρέπει να αναζητήσουμε.
Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης τυχόν ευθυνών για εσφαλμένες πολιτικές ή παραλείψεις προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν επιτρέπει την σε βάθος διερεύνηση με αντικειμενικότητα για το πώς φτάσαμε έως εδώ και την απόδοση ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν.
Από την επόμενη ημέρα, θα συμμετάσχουμε στις προσπάθειες που πρέπει γίνουν στο Κοινοβούλιο, για να έρθει γρήγορα στην ολομέλεια το πόρισμα της δικαιοσύνης που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη σύσταση εξεταστικής ή και προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τέθηκε η χώρα σε καθεστώς εποπτείας και ελέγχου από τους δανειστές μας, για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που υποθήκευσαν με τις αποφάσεις τους το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας μας".