Αρχείο

27 Νοεμβρίου 2012

Αντιπαράθεση για τη συμφωνία


Πηγή: real.gr

Ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Μπέζας και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσω του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με αφορμή όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup.
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν από αυτόν...


στον οποίο προχωρούμε. Εγώ πιστεύω ότι η συμφωνία η χθεσινή, γιατί για μια πολιτική συμφωνία πρόκειται, είναι μια πάρα πολύ σημαντική συμφωνία, και πρέπει να δούμε και τη χρονική συγκυρία που έρχεται αυτή η συμφωνία», είπε αρχικά ο κ. Μπέζας.
Και πρόσθεσε: «Τι εννοώ, σε μια χρονική περίοδο που η Ε.Ε κλυδωνίζεται, πριν από λίγες ημέρες η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό απέτυχε παταγωδώς, σε μια περίοδο στην οποία η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές οικονομίες βυθίζονται στην ύφεση και παρουσιάζουν προβλήματα, έρχεται η Ελλάδα και παίρνει μια πολύ γερή ανάσα. Η απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ κρατά την Ελλάδα στο ευρώ και της δίνει μια σημαντική ευκαιρία για να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης»
Ο κ. Μήλιος σημείωσε ότι «είναι ένας πολιτικός συμβιβασμός και δεν θίγει το μεγάλο θέμα που είναι η παγίδα της ύφεσης», ενώ χαρακτήρισε «ευχή» τον στόχο να φτάσει το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020.