Αρχείο

28 Νοεμβρίου 2012

Μηταράκης: Δεν θα χαθούν χρήματα από το Γ' ΚΠΣ


Πηγή: voria.gr

Αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν ποσά για επιστροφή από τα ενταγμένα έργα του Γ΄ ΚΠΣ εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, που δήλωσε την ίδια στιγμή καθησυχαστικά ότι, έστω και στο τέλος της χρονιάς, θα καλυφθεί ο στόχος για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.
Αυτήν τη στιγμή, στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο...


που λήγει το 2006 τα ημιτελή έργα υπολογίζονται σε 460 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,6 δισ. είναι η κοινοτική συμμετοχή.
Ο υφυπουργός επισήμανε ότι υπάρχουν στο ΠΔΕ οι απαραίτητες πιστώσεις και αφού αναγνώρισε ότι το κυριότερα προβλήματα «είναι διοικητικές εκκρεμότητες», δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος δεν θα υπάρξουν επιστροφές.
Στο σκέλος του ΕΣΠΑ, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει πράγματι απόκλιση αφού όπως είπε στο τέλος Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί αιτήματα ύψους 1,2 δισ. αλλά τόνισε ότι «ο στόχος δεν έχει χαθεί», αφού υπάρχουν περιθώρια μέχρι τέλους του έτους, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο έγινε και το 2011.
Αναφορικά με τα 4,6 δισ. των έργων του 2012, είπε ότι τα περισσότερα από αυτά θα είναι σε φάση ωρίμασης το 2013 οπότε θα είμαστε έτοιμοι, όπως συμπλήρωσε να υποβάλουμε περισσότερα αιτήματα, για να καταλήξει «ό,τι δεν καλυφθεί την μία χρονιά, θα καλυφθεί την επομένη».