Αρχείο

11 Μαΐου 2014

ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Για αύριο μεταφέεται το ενδιαφέρον του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ψηλά» σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Ο Χάρης Παπαγεωργίου, οι συνεργάτες του και η νομική τους υπηρεσία έκαναν όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αποδείξουν την λανθασμένη αρχικά εκτίμηση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που αφαιρεί...


το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στο... στρατόπεδο του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της τελικής απόφασης που αναμένεται από Δευτέρα (12/05), ενώ σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την πρωτοφανή αρχικά απόφαση των δικαστικών αρχών που έκοψαν τον προεκλογικό αγώνα του Συνδυασμού... στα δύο!
Όπως και να 'χει, άπαντες δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι και πως...  «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος». Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τις παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης και αναμένεται να απαντήσει με τον ανάλογο τρόπο στις κάλπες στις 18 Μαϊου.
Ο Χάρης Παπαγεωργίου δεν δείχνει διατεθειμένος να παρατήσει τον πολιτικό του αγώνα ο Συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Ψηλά». Με γραπτή του δήλωση, λίγες ώρες μετά την εκδίκαση της ένστασης του στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και αναμένοντας πλέον την τελική ετυμηγορία σχετικά με τη συμμετοχή του στις εκλογές της 18ης Μαϊου, τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα και καταγγέλλοντας καταστάσεις.
Αναλυτικά η γραπτή του δήλωση:
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαϊου. Ωστόσο, ένας «ακήρυχτος πόλεμος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη που εγείρει, ξεκάθαρα πλέον, θέμα Δημοκρατίας.
Το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Από όπου και αν προερχόμαστε πολιτικά, προς όποια κατεύθυνση και αν κινούμαστε. Κάτι πέραν τούτου, λειτουργεί υπέρ της συρρίκνωσης της Δημοκρατίας και περιστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες.
Η άσχημη για τον Συνδυασμό μας εμπειρία των τελευταίων ημερών, έδειξε ξεκάθαρα ότι αποτελούμε «απειλή». Για όλους αυτούς που θεωρούν ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μπορούν να κάνουν την έκπληξη «σπάζοντας» κατεστημένες νοοτροπίες και για κάποιους άλλους που πιστεύουν ότι θα παίξουμε ρόλο «ρυθμιστή» για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως και να ‘χει, οι ενδείξεις γίνονται πληροφορίες, οι οποίες με τη σειρά τους αποκτούν όνομα και επώνυμο.
Ο Λαός έχει μνήμη και κρίση. Θυμάται ποιοι συνέβαλαν για το σημερινό του αδιέξοδο και ποιοι επιμένουν να υπηρετούν όλους όσους το διέταξαν. Είναι όλοι τους πανικοβλημένοι και τρομοκρατημένοι. Μα πάνω απ’όλα καταδικασμένοι στη συνείδηση του.
Εμείς με τη σειρά μας, σαν «Θεσσαλονίκη Ψηλά», έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στο έργο της, άσχετα αν κάποιοι θεωρούν πως και αυτή μπορεί να παίξει ρόλο στον πολιτικό τους... σχεδιασμό και να ικανοποιήσει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Καλό αγώνα,
Με τιμή
Χάρης Παπαγεωργίου

indobserver.blogspot.gr