Αρχείο

13 Ιουνίου 2014

Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες της ΝΔ στη Β' Αθηνών

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τον ανασχηματισμό

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πλέον οι ισορροπίες που διαμορφώνονται στη Β΄ Αθήνας για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι μεγάλες αλλαγές μάλιστα εμφανίζονται...

στους τελευταίους βουλευτές.

Οι ανακατατάξεις ξεκινούν από τους δύο τελευταίους βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές του 2012 (εξαιρείται η Τάνια Ιακωβίδου), τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και την Κατερίνα Παπακώστα. Ο μεν πρώτος αποπέμφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η δε δεύτερη προωθήθηκε στο υπουργείο Υγείας ως υφυπουργός. Παράλληλα η Άννα Καραμανλή δεν αξιοποιήθηκε όπως είχε ακουστεί αρχικά.

Λίγο παραπάνω ο Μάκης Γιακουμάτος κέρδισε πολλούς πόντους στο υπουργείο Ανάπτυξης ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδυναμώθηκε αποχωρώντας από το υπουργείο Υγείας.

Στην κορυφή της πυραμίδας οι κερδισμένοι είναι σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώτος εκλεγμένος βουλευτής, που διατήρησε το χαρτοφυλάκιό του, ενώ Σοφία Βούλτεψη και Αργύρης Ντινόπουλος θεωρούνται από τους πλέον κερδισμένους ενώ ο μοναδικός χαμένος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, στην περίπτωση βέβαια που δεν πάει στην Κομισιόν ενώ λίγο παρακάτω ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διατήρησε το υπουργείο του.

parapolitika.gr